Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Instanţa de judecată a obligat CCA să suspende procesul de monitorizare a posturilor de televiziune

3 mai. 2013,, 09:00   Societate
4107 0
Foto : noi.md
La solicitarea a două posturi de televiziune, instanţa de judecată a emis o decizie prin care a obligat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) să suspende procesul de monitorizare a posturilor TV la capitolul respectării procentajului de producţie autohtonă. Despre aceasta a anunţat, joi, preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, în cadrul şedinţei Consiliului la care urma să fie analizat raportul de monitorizare.

Potrivit Agenţiei "Infotag", preşedintele Consiliul a menţionat că joi dimineaţă la CCA a parvenit o decizie a instanţei de judecată prin care a fost suspendată acţiunea deciziei Consiliului din data de 28 decembrie 2012, potrivit căreia radiodifuzorii sînt obligaţi ca în timpul de maximă audienţă să aibă cel puţin 30% de programe autohtone. Prevederea a intrat în vigoare pe 1 aprilie 2013, iar în perioada 5-11 aprilie CCA a monitorizat 12 posturi de televiziune.

"Din completul de judecată care a emis decizia fac parte judecători Boris Bîrcă, Mihai Ciugureanu şi Tamara Pelin. Potrivit legii, CCA trebuie să suspende examinarea acestor rapoarte de monitorizare pînă la decizia definitivă a instanţei", a spus Pocaznoi.

Membrul CCA, Dinu Ciocan, a menţionat că pentru monitorizarea posturilor s-a depus un efort, precizînd că CCA nu trebuie să treacă cu vederea ceea ce s-a constatat în cadrul procesului de monitorizare.

"Din acest considerent, propun examinarea acestor rapoarte într-o şedinţă ulterioară la capitolul respectării procentajului producţiei autohtone, în conformitate cu concepţiile generale de programe ale posturilor de televiziune. De asemenea, propun şi examinarea volumului de publicitate la aceste posturi", a spus Dinu Ciocan.

Propunerea a fost acceptată cu unanimitate de voturi, prin urmare, în cadrul unei şedinţe ulterioare, CCA va examina raportul de monitorizare, bazîndu-se pe concepţia de programe a posturilor TV, şi nu pe decizia din 28 decembrie 2012.

Posturile TV care urmau a fi monitorizare sînt Pro TV Chişinău, TV7, Prime, Canal 3, STS Mega, 2 Plus, Super TV, N4, Acasă Moldova, Bravo, RTR Moldova şi REN Moldova. Majoritatea acestora retransmit programe ale televiziunilor din străinătate. Printre Posturile TV care nu au fost monitorizate se numără Jurnal TV, Teleradio-Moldova şi Publika TV, care în cea mai mare parte pun pe post producţie autohtonă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?