X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Streleț: Mîine vom putea asista la crearea unei majorități parlamentare

2 mai. 2013,, 12:02   Politică
5606 5
Foto: noi.md
Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, s-a arătat surprins de solicitarea liderului PCRM privind consultările pentru desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului. După pauza anunțată în Parlament, Streleț a spus că PLDM a luat act de solicitare și va participa la consultări pe parcursul zilei curente, relatează NOI.md.

Liderul fracțiunii liberal-democrate mai spune că, în cazul în care va fi identificată o candidatură la funcția de spicher, mîine va fi posibilă crearea unei majorități parlamentare.

“Îmi vine greu să intuiesc ce presupun comuniştii. Noi vom participa pe parcursul zilei de astăzi la consultări. Putem spune cu certitudine că nu ne dorim alegeri anticipate și nu vom contribui la generarea acestora. Dacă mîine va exista o candidatură agreată, putem asista la crearea unei majorități parlamentare, care, ulterior, va propune o candidatură președintelui la funcția de prim-ministru și mai apoi va participa la votarea guvernului și programului de guvernare”, a menționat Streleț.

Reamintim că fracţiunea PCRM a cerut o pauză pînă mîine pentru a se consulta în problema alegerii unui nou preşedinte al Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?