Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cînd vinul va deveni în Moldova un produs alimentar?

10 apr. 2017,, 14:00   Societate
1741 1

În Moldova peste o lună vor intra în vigoare amendamentele la Legea viei şi vinului, în conformitate cu care vinul în ţara noastră va fi un produs alimentar.

Modificările respective la legislaţia în vigoare au fost adoptate anterior de parlament şi publicate vinerea trecută în Monitorul Oficial, după care vor intra în vigoare peste 30 de zile de la data publicării, comunică NOI.md.

Amendamentele, introduse la Legea viei şi vinului, expun o nouă redacţie a noţiunii „vin”, prin care de acum încolo se va subînţelege un produs alimentar, obţinut în exclusivitate prin fermentarea alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți sau congelați, presaţi sau nepresaţi, ori din must proaspăt.

Se stipulează că vinurile vor fi clasificate în felul următor: vin cu păstrarea locului de orgine; vin cu păstrarea zonei geografice; vin fără păstrarea locului de origine şi a zonei geografice, dar cu denumirea soiului de struguri, calificat drept vin de calitate; vin fără păstrarea denumirii locului de origine, fără păstrarea zonei geografice şi fără denumirea soiului de struguri, numit vin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?