X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Filat: AIE-3 nu va exista

30 apr. 2013,, 14:51   Politică
6958 5
Foto : noi.md
Liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, susține că o eventuală Alianță pentru Integrare Europeană 3 nu va fi creată. În cadrul unei emisiuni la Moldova 1, Vlad Filat a spus că, dacă se va reuși, va fi creată o coaliție de guvernare, însă nu a menționat care partide parlamentare vor face parte din această coaliție, relatează NOI.md.

„Eu vreau ca noi să negociem, în sensul bun al cuvîntului, formarea unei coaliții de guvernare, care categoric nu va fi AIE-3. În cazul în care vom reuși, va fi o coaliție de guvernare pentru Republica Moldova, nu pentru partidele care vor constitui această coaliție”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat susține că modificările vor viza și componența viitoarei coaliții de guvernare.

”Categoric nu este vor doar de schimbarea denumirii, este vorba de conținut. Cînd vorbesc de conținut, am în vedere că guvernul următor și coaliția urmează să fie negociată de prim-ministrul desemnat de către președintele Republicii Moldova. Negocierile urmează a fi unele publice. Și eu cred că acest lucru este important, ca întreaga societate să fie martor și să vadă care sînt principiile și valorile adevărate, puse de actorii politici în acest exercițiu responsabil de formare guvernului. Prim-ministrul trebuie să aibă cuvîntul decisiv în ceea ce ține de componența nominală a cabinetului de miniștri”, a spus Filat.

Menționăm că liderii partidelor din fosta AIE continuă negocierile privind identificarea unei majorități parlamentare. Mihai Ghimpu spune că preferă mai mult să fie în opoziție, însă menționează că va accepta negocierile, dacă PLDM va veni cu invitație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?