X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

A intrat în faliment încă o companie de stat

7 apr. 2017,, 13:33   Economie
5638 1

În particular, procedura de insolvență a fost inițiată împotriva SA Sky Alliance, care este o agenție pentru vînzarea de bilete și o filială a Air Moldova.

Această decizie a fost adoptată de Curtea de Apel Chişinău, satisfăcînd cererea unuia dintre creditorii Sky Alliance, unei foste angajate a companiei, Lidia Cecan-Scrimniciuc, căreia societatea nu i-a plătit restanţa salarială şi penalizarea în valoare de 90 de mii de lei, deşi exista decizia adoptată anterior de judecătoria primei instanţe, comunică NOI.md.

Curtea de Apel Chişinău a constatat insolvabilitatea şi a iniţiat procedura de falimentare a debitorului SA Sky Alliance, care se află în proces de reorganizare, precum şi pentru înlăturarea de la gestionarea companiei a lui Petru Jardan.

În calitate de administrator al procedurii de insolvabilitate a SA Sky Alliance în procesul de reorganizare a fost numit Iurie Ispas. Acestuia i s-a indicat să anunţe creditorii Sky Alliance despre necesitatea înregistrării cererilor de aprobare a cerinţelor pentru completarea listei finale pînă la 25 aprilie 2017, să le propună creditorilor garantaţi să precizeze imediat bunurile pentru care au drept patrimonial, să verifice, să întocmească şi să prezinte judecăţii pînă pe 10 mai 2017 lista definitivă a pretenţiilor, proiectul balanţei de lichidare, care tine cont de costul activelor sau raportul deficit, inclusiv obligațiile de credit confirmate şi raportul amănunţit despre cauzele şi circumstanţele care au dus la insolvabilitate, cu indicarea persoanelor care au admis acest lucru, pentru examinarea posibilităţii tragerii lor la răspundere conform legislaţiei.

Şedinţa pentru aprobarea pretenţiilor şi prima adunare de dare de seamă au fost planificate pentru 25 mai. Decizia Curţii de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Societatea pe acţiuni Sky Alliance este întreprindere cu 100% capital al statului şi a fost fondată de întreprinderile de stat, compania aeriană Air Moldova şi Aeroportul Internaţional Chişinău pe 21 februarie 2013 în scopul consolidării poziţiilor întreprinderilor aeriene de stat pe piaţa vînzării biletelor de avion şi dezvoltarea direcţiei cu perspectivă a afacerilor în turismul intern şi extern. Sky Alliance se ocupa nu numai cu vînzarea biletelor de avion şi businessul turistic, dar şi cu prestarea serviciilor pasagerilor VIP, comanda şi rezervarea pentru dînşii a hotelurilor şi furnizarea altor servicii conexe la destinație și în tranzit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?