X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În aeroport a fost arestat un american cu un fals dispozitiv exploziv

7 apr. 2017,, 22:00   Externe
2064 0

Un american de 58 de ani a fost arestat joi pe aeroportul din Toronto după ce ar fi încercat să introducă un "fals dispozitiv exploziv" într-un zbor comercial cu direcția Chicago, a anunțat poliția locală, citată de AFP.

Suspectul ar urma să fie acuzat de tulburarea ordinii publice, potrivit presei locale. El urmează să compară vineri în instanță pentru a cere eliberarea sa condiționată", a indicat, pentru AFP, Lori Murphy, purtătoarea de cuvînt a poliției regionale Peel.

Niciun detaliu asupra obiectului incriminat sau asupra motivației suspectului nu a fost divulgat de poliție pînă joi seara.

Falsul dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit de vameșii americani "în timpul inspectării valizei sale" înainte ca acesta să se poată urca în avion. Vameșii americani sînt prezenți într-o zonă de control special instalată pe aeroportul canadian pentru aprobarea călătorilor cu destinația Statele Unite.

Avionul companiei United Airlines a fost imediat deplasat într-o zonă departe de aerogară iar pasagerii au fost evacuați, în timp ce echipe de deminare au inspectat aparatul.

Examinarea dispozitivului a arătat că acesta era inofensiv. Pasagerilor le-au fost controlate bagajele pentru a doua oară înainte de a-și putea relua călătoria, cu cîteva ore întîrziere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?