Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Atac în Siria: Americanii nu au informații "obiective", susține Kremlinul

6 apr. 2017,, 19:00   Externe
2188 0

Americanii nu au nicio informație "obiectivă" despre "monstruoasa crimă" care a făcut marți cel puțin 86 de morți în Siria, imputată de occidentali regimului de la Damasc, a declarat joi purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de France Presse.

"Imediat după tragedie, nimeni nu a putut avea acces în această zonă" la Khan Sheikhoun, un mic oraș din provincia Idleb controlată de rebeli sirieni, unde un presupus atac chimic a avut loc, a dat asigurări Peskov în fața presei.

"Astfel, orice informație de care dispune partea americană (...) nu poate să se bazeze pe materiale sau mărturii obiective", a subliniat el.

"Nimeni nu ar putea avea informații fiabile și realiste" asupra "acestei crime periculoase și monstruoase", a insistat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, avertizînd împotriva oricărei "concluzii pripite" în legătură cu ceea ce s-a întîmplat în provincia Idleb.

"Nu sîntem de acord cu evaluările care făcute", a adăugat Peskov.

Cel puțin 86 de persoane, inclusiv 30 de copii, au fost ucise într-un raid efectuat marți la Khan Sheikhoun. Medicii au identificat toate simptomele unui atac chimic: pupile dilatate, convulsii, spumă la gură.

Președintele american Donald Trump a amenințat miercuri că va trece la acțiune în Siria în urma acestui presupus atac chimic, pe care l-a calificat drept "odios" și un "afront adus umanității".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?