X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Elevă: La ora două de noapte am primit ordinul să mă sinucid

6 apr. 2017,, 14:26  
1620 0

Locuitoarea din Fălești, în vîrstă de 13 de ani, aflată la ultimul nivel în „grupul morții“ a fost salvată în mod miraculos de mama ei, care a simțit mirosul de gaz.

- Femeia s-a trezit noaptea din cauză că a simțit în casă miros de gaz - a comunicat ziarului „Komsomoliskaia Pravda“ purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliție Fălești Ludmila Condrat. – Am intrat la bucătărie, iar acolo stătea întinsă fără conștiință fiica, în vîrstă de 13 de ani...

Femeia a chemat imediat ambulanța și poliția.

- Fata a fost internată la Secția de reanimare cu intoxicație cu gaz, acum se simte mai bine, și-a revenit. Din fericire, a fost transportată la timp la spital - ne-a spus șeful Secției de reanimare Serghei Bucătaru. - Ea mi-a povestit că a trecut nivelele așa-numitului„grup al morții“, rămîndîndu-i ultimul nivel. La ora două noaptea a primit un mesaj pe Internet cu cerința de a comite suicidul, în caz contrar părinții ei vor fi uciși. Fata, de altfel, în afară de intoxicare, mai are o plagă la antebrațul stîng.

Acum, la spital, cu fata lucrează psihologii.

- O familie bună, fericită - continuă Ludmila Condrat. - Părinții lucrează la Fălești, nu în străinătate, fiica lor beneficiază întotdeauna de control adecvat și atenție. Cauza penală nu a fost încă deschisă, ancheta fiind în plină de desfășurare, aceasta urmînd să stabilească cauzele incidentului. Sînt examinate toate versiunile, inclusiv așa-numitul „grup al morții“ de pe Internet.

- Mîine pacienta va fi transferat ăla Bălți, - spune Serghei Bucătaru. - Dar nu sînt sigur că povestea nu se va repeta, în cazul ei. În această situație ar trebui să intervină, în mod competent, psihologii.

În primele trei luni ale acestui an, Poliția moldovenească a identificat 47 de cazuri de implicare în jocuri periculoase. Doi adolescenți au decedat. Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a propus să fie înăsprită pedeapsa pentru incitare la sinucidere. Acum, autorii instigărilor de acest fel ar putea primi pînă la 20 de ani de închisoare. Astfel, autoritățile speră să prevină posibile tragedii, inclusiv, din cauza așa-numitele jocuri ale morții de pe rețelele sociale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?