X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Rusia: Șase presupuși recrutori de 'teroriști', reținuți

5 apr. 2017,, 15:15   Externe
1523 0

Șase cetățeni provenind din țări din Asia Centrală au fost reținuți la Sankt Petersburg, fiind suspectați că încercau să recruteze "teroriști", a anunțat miercuri filiala locală a Comitetului de anchetă de pe lîngă Parchetul General rus, relatează AFP și EFE.

Aceștia încercau să recruteze "persoane originare din Asia Centrală pentru a comite crime cum ar fi atentate teroriste", a indicat Comitetul, care precizează că, în acest stadiu, reținerea celor șase nu are legătură cu presupusul autor al atentatului de luni din metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morți și circa 50 de răniți, conform celui mai recent bilanț.

Potrivit Comitetului, cei șase sînt suspectați de recrutare de persoane pentru grupări cum ar Statul Islamic sau Fatah al-Sham (fostul Front Al Nusra înainte de ruperea de Al Qaida).

Aceștia îi îndemnau să se alăture unor "grupări armate ilegale, inclusiv în afara Rusiei" și să "participe la activități" ale Statului Islamic sau Fatah al-Sham.

Percheziții au avut loc la domiciliul suspecților, unde s-au găsit, printre altele, literatură "islamistă și extremistă", mai adaugă Comitetul de anchetă rus.

Autorul atentatului sinucigaș de luni din metroul din Sankt Petersburg a fost identificat de anchetatori ca Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kîrgîzstan — fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităților kîrgîze, tînărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 și avea cetățenie rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?