Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

ANI încă nu a primit declarațiile de avere a 50 la sută dintre demnitari

5 apr. 2017,, 12:19   Societate
1703 0

Pînă în prezent, la Autoritatea Națională de Integritate au fost depuse circa 50 la sută din numărul total al declarațiilor de avere și interese personale, informează NOI.md.

Funcționarii de stat au avut la dispoziție trei luni pentru a completa Declarația de averi și interese personale de tip nou, data-limită fiind 31 martie curent. ANI informează că pînă la 20 aprilie colectorii urmează să prezinte toate declarațiile la sediul instituției.

În ianuarie curent, Autoritatea Națională de Integritate a desfășurat o campanie națională de informare, ce includea oferirea suportului metodic subiecților declarării. De instruiri au beneficiat funcționari din cadrul instituțiilor de nivel central și local, inclusiv Parlamentul, Cancelaria de Stat, Curtea Constituțională, Comisia Electorală Centrală, Uniunea Avocaților, Serviciul Vamal, Camera de Licențiere, ministerele și autoritățile publice locale.

Pînă la ora actuală, la sediul ANI au fost aduse circa 40 de mii de declarații de avere și urmează ca în zilele următoare să fie prezentate restul documentelor.

Menționăm că din momentul intrării în vigoare a Legii privind Autoritatea Națională de Integritate au trecut opt luni, însă noua instituție nu funcționează încă la capacitate deplină. Pe parcursul acestei perioade, declarațiile de avere ale demnitarilor nu au fost verificate. Totodată, pînă în prezent nu a fost aleasă conducerea și inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) responsabili de verificarea averilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?