X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Partidul Comuniştilor condamnă acţiunile fostului coleg Artur Reşetnicov

5 apr. 2017,, 13:15   Politică
6032 11

Partidul Comuniştilor (PCRM) condamnă acţiunile fostului coleg, deputatului Artur Reşetnicov, "prin al cărui vot Comisia parlamentară pentru securitate naţională a susţinut ieri proiectul liberalilor privind declararea la 27 martie a zilei "Marii Uniri" ca sărbătoare naţională".

Într-un comunicat al PCRM se menţionează că "acest lucru a fost posibil în exclusivitate din cauza poziţiei lui laşe".

"El s-a abţinut, iar proiectul, care deschide un nou capitol prin care regimul de la guvernare recunoaşte unionismul ca ideologie, a trecut procedura de aprobare. Potrivit ultimului recensămînt, minoritatea agresivă, de circa 7%, îşi impune complexele ideologice unui stat întreg. Şi aceasta se întîmplă datorită unor trădători precum Reşetnicov. În anii ocupaţiei fasciste, anume oameni ca el completau rîndurile colaboraţioniştilor şi poliţailor. El a trădat Partidul Comuniştilor, care l-a adus în Parlament, iar acum a trădat şi întregul popor moldovenesc", consideră foştii colegi de partid ai deputatului.

În opinia lor, Reşetnicov "atît de mult vrea să se dea bine pe lîngă stăpîni, pe lîngă acest regim de ocupaţie, încît el ar vota cu plăcere nu doar pentru serbarea Zilei unirii, dar şi pentru însăşi unirea - ca orice poliţai care şi-a trădat concetăţenii pentru posibilitatea de a primi firimiturile de la masa stăpînilor".

După cum a informat anterior INFOTAG, în perioada 2007-2009, în timpul guvernării comuniştilor, Artur Reşetnicov a fost şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Moldovei. Din 2010 este deputat în Parlament, ales pe listele PCRM. La sfîrşitul anului 2015, el împreună cu 13 colegi au decis să părăsească fracţiunea PCRM şi să creeze propria platformă politică social-democrată, motivînd că ei nu sînt de acord cu politica conducerii partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?