Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Ziua Europei va fi sărbătorită oficial la Chișinău

29 apr. 2013,, 16:05   Societate
3016 0
Foto : blogspot.com
Primăria Chișinău și-a luat angajamentul să organizeze de la anul viitor manifestări dedicate Zilei Europei, marcată anual pe 9 mai. Propunerea a fost făcută astăzi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

În opinia edilului, importanța acestei sărbători ar fi afectată de alte evenimente care se organizează la Chișinău cu prilejul Zilei Victoriei. ”Se observă o tendință de marginalizare a Zilei Europei la Chișinău. Fie din politețe, fie din alte considerente, Delegația UE în Republica Moldova nu dorește să facă presiuni și, de fiecare dată, marchează Ziua Europei mai tîrziu. Nu este corect. Noi am luat act de acest lucru. Vom face în așa mod ca pe viitor să fie marcata această zi la Chișinău pe 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Să nu mai fie amînată cu o săptămînă sau două, cum s-a făcut pînă acum. Experiența ne arată că pot fi organizate două manifestări concomitent”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Potrivit Direcției relații externe, cooperare regională și integrare europeană a Primăriei Chișinău, în acest an, Ziua Europei va fi marcată pe data de 18 mai. Cu acest prilej, în scuarul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” vor fi organizate mai multe acțiuni culturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?