Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ghimpu: Voi cere Procuraturii să deschidă dosar penal pe numele lui Filat

29 apr. 2013,, 15:41   Politică
6436 7
Foto: timpul.md
Vlad Filat a uzurpat puterea în stat prin intermediul Lilianei Palihovici, care deține funcția de președinte interimar al Parlamentului. Declarația aparține liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Acesta susține că va sesiza Curtea Constituțională, conducerea Parlamentului European, Comisia Europeană, Adunarea Parlamentară a CE și secretarul general a CE, „instituțiile europene care ne-au oferit și ne oferă sprijin nu pentru uzurpare, ci pentru democratizarea Republicii Moldova”.

De asemenea, Ghimpu a anunțat că va face o sesizare la Procuratură pentru a deschide dosar penal pentru uzurparea puterii în stat.

„Voi face demers către procuratură ca să deschidă un dosar penal împotriva celui care a uzurpat puterea. Uzurparea puterii demonstrează încă o dată că scopul lui Filat este de a compromite definitiv democrația în R.Moldova. Sînt gata să merg pînă la capăt. Sînt convins că vom găsi această dreptate”, a declarat Ghimpu.

După ce președintele Parlamentului, Marian Lupu, a fost demis, PLDM a propus schimbarea regulamentului Legislativului, astfel încît atribuțiile spicherului în caz de deces, demisie, revocare, incompatibilitate sau imposibilitatea de a-și îndeplini atribuțiile să fie exercitate prin interimat de unul dintre vicepreședinții Parlamentului, desemnat printr-o hotărîre a Parlamentului, pînă la numirea noului președinte al Legislativului.

Sîmbătă, legea care prevede instituirea interimatului funcţiei de preşedinte al Parlamentului a fost promulgată de preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?