Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Moldova și Ucraina vor construi un drum de ocolire în apropiere de Palanca

4 apr. 2017,, 11:30   Economie
2420 0

Moldova și Ucraina au convenit să construiască un drum de ocolire în apropiere de Palanca, care va permite efectuarea reparațiilor capitale ale podului de pe autostrada Odesa-Reni în regiunea satului cu aceeași denumire.

Acest drum va permite un acces mai rapid la raioanele de sud ale regiunii Odesa și va contribui la fluidizarea fluxului transportului în raionul Zatoka pe timpul sezonului balnear, transmite NOI.md.

Potrivit presei ucrainene, în ajun, la Palanca s-a desfășurat ședința de lucru în deplasare a grupului de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai acelora din Rada Supremă a Ucrainei cu participarea șefului Administrației Regionale de Stat Odesa Maxim Stepanov, președintelui Consiliului Regional Odesa Anatolie Urbanski și ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova Vasile Bîtcă.

Participanții la reuniune au discutat despre construcția unui drum de ocolire pe teritoriul Republicii Moldova, în scopul efectuării reparațiilor capitale a podului, care presupune repararea și consolidarea structurilor de sprijin ale obiectului. Costul total al proiectului este de 76 milioane de hrivne.

"Aceasta cale de acces ne va permite să ajungem mai repede în raioanele de sud ale regiunii Odesa și să fluidizăm traficul în zona Zatoka în timpul sezonului balnear“, a comunicat Serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat Odesa.

Partea moldovenească a promis să aprobe pînă la sfîrșitul săptămînii proiectul prezentat. Este preconizat ca pînă pe data de 7 aprilie toate deciziile să fie probate cu documente oficiale.

"În ceea ce privește termenele de dare în exploatare, sper ca pînă la 1 mai drumul va fi construit și îl vom deschide pentru fluxul de automobile. Apoi pînă la sfîrșitul verii vom finisa podul fix. Le sînt sincer recunoscător colegilor noștri moldoveni, că am găsit rapid soluția constructivă și că înțelegem foarte clar algoritmul pas cu pas, unde și cum trebuie să ne mișcăm“, a comentat acordurile preliminare șeful Administrației Regionale de Stat Odesa Maxim Stepanov.

„Am convenit ca, cît mai curînd posibil, partea ucraineană să ne prezinte toate documentele pentru construcția podului și drumului ca noi să le aprobăm la nivel local și să le transmitem constructorilor ca să lucreze în baza lor. La nivel local, am convenit cu primarii și autoritățile raionale ca aceste acțiuni să treacă toate procedurile legale, în conformitate cu legislația Republicii Moldova”, a spus la rîndul său Vasile Bîtcă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?