X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vlah: astfel de scrisori ar trebui arse

31 mar. 2017,, 14:52  
3577 5

Ministrul Educației, Corina Fusu, a trimis Departamentului General al Educației Găgăuziei o scrisoare, în care roagă să fie organizate în instituțiile de învățămînt ale autonomiei: săptămîna istorică, dedicată aniversării a 99-a a unirii Moldovei cu România.

Documentul, prezentat la ședința Comitetului Executiv al Găgăuziei, pe 30 martie, a fost citit de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, care a criticat acțiunile ministrei Educației. Bașcanul autonomiei a ordonat ca evenimentul cu tema corespunzătoare să nu fie desfășurat „nici intr-un caz“, nici într-o școală găgăuză.
Irina Vlah a numit decizia Sfatului Țării din 27 martie 1918 nu „eveniment istoric“, așa cum este scris în scrisoarea Corinei Fusu, ci „rușine istorică.“

„Vă puteți imagina, la ce am ajuns? Ministerul Educației ne impune agenda politică. Instituțiile de învățămînt trebuie să organizeze săptămîna istorică, unde vor fi discutate programele politice ale Partidului Liberal“, a menționat bașcanul.

„Pe teritoriul autonomiei, în nici un caz, nu se vor desfășura activități care vor promova așa-numitele evenimente istorice. Noi considerăm că acesta nu e eveniment istoric, ci rușine istorică. În Găgăuzia locuiesc stataliști și noi insistăm ca Ministerul Educației să nu se ocupe de politică, ci să pregătească programe de educație patriotică a copiilor. Scrisorile de acest fel le vom arde”, a declarat Irina Vlah.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?