X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Poze de la atacul asupra Pentagonului, date publicității de FBI

1 apr. 2017,, 03:00   Externe
3067 1

FBI a declasificat o serie de imagini suprinse după atacul terorist asupra Pentagonului din 11 septembrie 2001, când un avion a fost prăbușit în sediul Departamentului american de Apărare.

Clădire Pentagonului a fost cuprinsă de o incendiu puternic în urma atacului terorist, iar în imagini se vede cum numeroși pompieri și agenți FBI au intervenit la fața locului.

Zborul 77 a lovit primele două etaje ale unei laturi a Pentagonului, producînd o gaură uriașă la fața locului. Lovitura a fost atît de puternică încît pompierii s-au luptat zile întregi cu flăcările iar o parte a instituției s-a prăbușit ulterior.

Aproximativ 189 de persoane au murit, pe 11 septembrie 2001, în Pentagon după ce zborul intern 77 al companiei American Airlines a fost deturnat de teroriști al-Qaeda și direcționat către celebra clădire a Departamentului de Apărare. 125 de oameni se aflau în Pentagon, iar 59 de persoane erau la bordul avionului de linie, alături de cei cinci teroriști. Alte două avioane au fost deturnate de teroriști în clădirile gemene ale World Trade Center care s-au prăbușit la scurt timp după atac.

Lovitura a fost atît de puternică încît pompierii s-au luptat zile întregi cu flăcările iar o parte a instituției s-a prăbușit ulterior. În total, în urma atacurilor din 11 septembrie 2001, aproximativ 3000 de oameni și-au pierdut viața, inclusiv cei 19 teroriști.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?