X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un consilier de-al lui Putin a admis posibilitatea înghețării rublei

31 mar. 2017,, 19:00   Externe
2472 0

Pentru a stabiliza rubla Banca Centrală ar putea institui un curs fix.

Anunțul a fost făcut joi, 30 martie, de către consilierul Președintelui Federației Ruse, academician al AȘR, Serghei Glaziev, transmite TASS.

Potrivit lui, obiectivul principal al Băncii Centrale este menținerea stabilității monedei naționale. „Înghețarea [cursului rublei] este una dintre modalități, dar ea trebuie să se facă la un nivel rezonabil, toată lumea ar trebui să înțeleagă că acest lucru oferă o competitivitate a costurilor”, a spus consilierul Președintelui.

Anterior, pe 30 martie, Glaziev a declarat că politica monetar-creditară în Rusia are un „caracterul exotic“ și creează premize pentru îmbogățirea speculatorilor financiari.

În martie Consiliul Federației a recomandat Băncii Rusiei să înghețe cursul de schimb al rublei. Astfel, BC va fi în măsură să stabilizeze anticipările pieței și să oprească speculațiile valutare, consideră senatorii. În plus, experții recomandă regulatorului să ia măsuri pentru trecerea de la politica de corelare a emisiei de ruble cu rezervele de schimb valutar și de aur, la emisia, calculată pe baza necesităților obiective ale economiei în mijloace bănești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?