Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Gurin vrea să ajusteze activitatea Procuraturii la rigorile europene

27 apr. 2013,, 09:30   Societate
2971 2
Foto: trm.md
Procurorul General, Corneliu Gurin, a avut, în după amiaza zilei de ieri, o primă întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA la Chișinău, Excelenţa sa, William Moser. Aceștia au pledat pentru aprofundarea dialogului în vederea protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor statelor pe care le reprezintă.

Corneliu Gurin și-a exprimat certitudinea că, paşii care urmează a fi înfăptuiţi pe viitor, vor amplifica şi mai mult procesul de colaborare bilaterală în domeniile de interes comun.

În context, acesta a specificat că dorește să reformeze instituţia, în baza principiilor de depolitizare, independenţă, autonomie şi eficientizare structurală, ajustînd în final activitatea Procuraturii la rigorile şi standardele internaţionale.

La rîndul lui, ambasadorul a specificat că nu este indiferent faţă de evoluţiile şi transformările din domeniul justiţiei, reiterînd disponibilitatea autorităţilor americane de a susţine plenar viziunile novatoare de reformă.
Totodată, Excelența sa a menţionat că dialogul între cele două instituţii trebuie aşezat pe o bază constructivă şi modernă, așa încît să aibă loc un schimb consistent de păreri referitor la promovarea proiectelor comune cu impact reformator.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?