Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Pacificatorii moldoveni au ocupat locul doi la competiţiile "Shark Feniks Games"

31 mar. 2017,, 08:45   Societate
1519 0

Pacificatorii moldoveni din cadrul celui de-al şaselea contingent al Armatei Naţionale, aflat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, a obţinut locul doi la competiţiile "Shark Feniks Games", organizate recent de colegii lor din Austria şi Slovenia.

Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au concurat alături de militari din Austria, Italia, Portugalia, Slovenia, SUA şi Ungaria la următoarele probe: aruncarea grenadei de mînă la precizie, trageri de luptă din armament de infanterie, trecerea pistei cu obstacole şi evacuarea răniţilor, împingerea autocamionului pe o distanţă de 100 de metri.

Cei 40 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti &# 351;i un pluton de 33 de infanterişti, execută misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, dar şi misiuni de geniu. Militarii moldoveni sînt dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, şi activează în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale MNBG-W (Multinational Battle Group - West).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?