X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Dodon: Transnistria a exclus compania "Energocapital" din schema de furnizare a energiei

31 mar. 2017,, 08:30   Economie
4757 1

Începînd cu 1 aprilie, compania intermediară "Energocapital" va fi exclusă din schema precedentă de furnizare a energiei electrice pentru Moldova, care a fost elaborată de "CERS Moldovenească".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre acesta a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Preşedintele Igor Dodon, după întrevederea cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoseliskii.

"L-am întrebat direct pe liderul Transnistriei dacă această companie intermediar va fi în schema de furnizare. El a răspuns că acesta nu mai este inclusă", a spus Dodon.

Potrivit lui, autorităţile din Transnistria au depus o cerere de participare la licitaţia de furnizare a energiei electrice pentru Moldova începînd cu 1 aprilie 2017 pînă la 31 martie 2018 de la "CERS Moldovenească".

"Concursul este comercial, din acest motiv nu cunosc în ce condiţii "CERS Moldovenească" este de acord să furnizeze energie electrică pe malul drept al Nistrului. Administraţia Transnistriei începînd cu 1 aprilie va înceta activitatea schemei prin care "TiraspolTransGaz" furniza gaz natural firmei "Energocapital", care, ulterior, îl direcţiona către "CERS Moldovenească", obţinînd în schimb energie electrică şi vînzînd-o Moldovei", a menţionat Preşedintele.

Dodon a spus că deţinea informaţia că concursul pentru determinarea furnizorul de energie electrică trebuia să aibă loc joi, 30 martie, dar Ministerul Economiei l-a amînat pentru vineri 31 martie, la ora 15:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?