X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Aşa numitul „hoţ în lege” Micu a fost achitat de judecători

27 apr. 2013,, 02:00   Societate
25436 4
Foto: jurnal.md
Petru Gîlcă, cunoscut în lumea interlopă şi sub numele de Micu, a fost achitat de Judecătoria sectorului Centru din municipiul Chișinău, relatează publicația Jurnal.md, amintind că acesta era vizat într-un dosar penal pentru acţiuni de nesupunere prin violenţă a cerinţelor administraţiei Penitenciarului 13 din capitală.

Cauza penală a fost pornită acum un an. Potrivit Departamentului Instituţii Penitenciare, la sfîrşitul lunii aprilie 2012 Gîlcă ar fi opus rezistenţă gardienilor care efectuau percheziţii în celula sa. Totul ar fi pornit de la faptul că acesta nu ar fi vrut să predea benevol anumite obiecte interzise pe care le-ar fi deţinut. DIP anunţa atunci că în urma verificărilor s-au depistat două telefoane mobile şi două cartele SIM.

După doar cîteva şedinţe de judecată, magistraţii au decis să emită o hotărîre de achitare în privinţa lui Micu din lipsa elementelor componente ale unei infracţiuni.

Petru Gîlcă, alias Micu, a fost condamnat ultima dată în 2001. El a fost acuzat că ar fi liderul unei grupări criminale, membrii căreia ar fi săvîrşit zeci de omoruri, tentative de omor, dar şi alte infracţiuni. Pe rînd a fost condamnat, achitat, după care iarăşi condamnat, doar că anchetatorii aşa şi nu au putut demonstra implicarea sa personală la comiterea crimelor care i se incriminau. Astfel, Micu a fost condamnat definitiv la 13 ani de puşcărie pentru şantaj, samovolnicie şi falsificarea de acte.

Acum mai bine de un an, Plenul Curţii Supreme de Justiţie a decis să pună pe rol, din nou, dosarul lui Micu. Procurorii urmau să demonstreze că anume el ar fi comis cîteva crime care s-au produs la începutul anilor 2000, printre care cele ale celor doi aşa-numiţi hoţi în lege Jeka şi Zelionîi.

Acum cîteva săptămîni şi Curtea Supremă de Justiție s-a expus în cadrul acestui dosar. Deşi încă nu a făcut publică decizia motivată, CSJ a hotărît să trimită respectiva cauza penală la rejudecare magistraţilor de la judecătoria sectorului Centru.

Dacă anchetatorii nu vor reuşi să demonstreze infracţiunile care îi sînt incriminale, Petru Gîlcă, alias Micu, ar putea păşi în libertate în mai puţin de jumătate de an, la ispăşirea pedepsei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?