Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un nou val de criză financiară, prezis Uniunii Europene

29 mar. 2017,, 23:00   Externe
2319 0

Pe UE o așteaptă un nou val de criză financiară.

Anunțul a fost făcut miercuri, 29 martie, de către principalul strateg valutar al băncii daneze Saxo Bank John Hardy, în cadrul unui interviu oferit portalului „Lenta.ru“.

„Schimbările în UE se cer de mult timp. În actuala stare a lucrurilor criza este inevitabilă”, a spus el. Potrivit lui, dacă nu se schimbă nimic, ar putea apărea țări care vor urma exemplul Brexitului – ieșirea Marii Britanii din UE. Primul candidat este Italia. „Problema Italiei este că economia ei nu creşte. Ea are o datorie foarte mare. (...) Italia necesită reforme structurale”, a specificat analistul.

În Spania și Portugalia, de asemenea, se atestă probleme, dar guvernele lor deocamdată fac față, a menționat Hardy.

„Cea mai proastă situație se atestă, desigur, în Grecia. Ea niciodată nu-și va onora obligațiile de plată. Și, în final, acest lucru va duce la prăbușire sau la revolte sociale. Ce-i drept, ea nu va afecta economia europeană atît de mult, cît criza italiană”, consideră expertul.

Anterior, pe 27 martie, analiștii intervievați de Bloomberg au prezis stabilizarea cursului dolarului și monedei euro în cazul victoriei candidatului „Frontului Național“, Marine Le Pen, în alegerile prezidențiale din Franța. La acel moment moneda unică europeană valora 1,086 dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?