X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Peste 13 mii de pachete de țigări de contrabandă urmau să ajungă peste Prut

27 mar. 2017,, 15:30   Societate
1704 0

Doi tineri moldoveni, implicați în contrabandă cu peste 13.000 de pachete de țigări au fost reținuți de Serviciul Vamal, grație unei colaborări bune cu colegii români, notează NOI.md.

Cazul a avut loc sîmbătă, 25 martie, pe direcția localităților de frontieră Costuleni-Prisăcani.

Astfel, în jurul orei 20.40, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea-Mare a observat cu ajutorul dispozitivului cu termoviziune un grup de persoane care se deplasau spre rîul Prut. Imediat a fost anunțată Poliția de Frontieră Română, pentru a acționa de comun în reținerea persoanelor. Urmare a verificării regiunii, au fost văzute în apropiere de malul Prutului, dinspre România, plutind opt colete voluminoase, legate între ele cu o sfoară ce era prinsă de un arbore și o barcă gonflabilă cu vîsle și pompă.

În urma verificărilor efectuate, colegii români au stabilit că tinerii reținuți sînt moldoveni cu vîrste de 27 și, respectiv, 22 de ani. Potrivit declarațiilor acestora, ei trebuiau să transporte, cu ajutorul bărcii gonflabile, colete cu țigări, de pe malul moldovenesc al rîului Prut pe cel românesc, în schimbul sumei de 200 de euro.

În urma inventarierii celor opt colete, a rezultat un număr de 13.125 de pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 93.844 de lei.

Cercetările sînt continuate de ambele autorităţi de frontieră, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?