X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Optimizarea administraţiei centrale – printre cele mai importante sarcini

27 mar. 2017,, 14:00   Politică
1677 0

Prim-ministrul Pavel Filip consideră că optimizarea administraţiei publice centrale este una dintre cele mai importante sarcini ale Guvernului.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, premierul a menționat acest fapt în cadrul unei şedinţe cu 22 de înalţi consilieri ai UE, care au misiunea de a asista autorităţile în procesul de realizare a reformelor şi de implementare a prevederilor Acordului de asociere RM-UE.

Prim-ministrul a specificat că există 13 state membre ale UE a căror populaţie este între 1 şi 10 milioane, aşa cum este cazul Moldovei, iar 12 dintre acestea au mai puţine ministere decît ţara noastră.

„Punem accent nu pe reducerea ministerelor sau a angajaţilor, ci pe optimizarea proceselor, pentru a elimina funcţiile improprii ministerelor. Ne dorim o administraţie mai suplă, eficientă, cu capacităţi mai mari şi cu o remunerare mai bună, orientată spre rezultate", a adăugat Filip.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că UE salută reforma ministerelor desfăşurată de Guvern.

„Coaliţia de la guvernare este însă cea care poate defini liniile directoare ale reformei. UE este gata să susţină reforma administraţiei publice cu accent pe crearea de structuri eficiente care prestează servicii de calitate cetăţenilor", a spus Tapiola.

Referitor la evoluţiile în activitatea anticorupţie, un alt subiect de pe agenda de discuţii, prim-ministrul a evidenţiat că există doi piloni importanţi care stau la baza dezvoltării Republicii Moldova:

„Sistemul educaţional şi supremaţia legii pot asigura dezvoltarea economică durabilă şi bunăstarea populaţiei. Trebuie să oferim o educaţie calitativă, în condiţiile în care oamenii constituie resursa de bază a ţării noastre, iar legea trebuie să stea în capul mesei", a spus Filip.

În context, premierul a accentuat importanţa prevenţiei corupţiei şi a enumerat paşii concreţi făcuţi în scopul combaterii corupţiei, printre care adoptarea noii legi a procuraturii, a pachetului de integritate, a reformei sistemului judecătoresc şi a sistemului financiar bancar.

Cei 22 de consilieri la nivel înalt ai UE au făcut schimb de opinii şi au subliniat importanţa evaluării complexe a reformelor, implementării calitative şi, nu în ultimul rînd, a comunicării acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?