X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Bill Gates, criticat de sud-coreeni pentru lipsă de tact după ce a stat cu mîna în buzunar în faţa preşedintelui ţării

24 apr. 2013,, 10:32   Externe
3273 0
Foto: msn.com
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost aspru criticat de presa de la Seul pentru pentru modul în care a salutat-o pe preşedintele Coreii de Sud, Park Geun-hye, prima femeie din istoria țării care ocupă o astfel de funcție. Astfel, mai multe ziare sud-coreene au tipărit fotografia care îl arată pe Gates dînd mîna cu dna Park Geun-hye, în timp ce îşi ţine cealaltă mînă în buzunarul de la pantaloni.

Cele mai importante ziare sud-coreene, printre care JoongAng Ilbo şi Dong-A Ilbo, au postat fotografia pe prima pagină, titrînd “Diferenţe culturale sau un act de lipsă de respect?", “O strîngere de mînă lipsită de respect? O strîngere de mînă casual?"

Eticheta are o semnificaţie deosebită în Coreea de Sud, o ţară cu o ierarhie bine determinată, de aceea societatea sud-coreeană este sensibilă la orice posibilă atingere a mîndriei sale naţionale.

În cazul dat oamenii sînt împărţiţi în două tabere. Unii cred că se impune o temperare a “gîndirii confucianiste", întrucît aceasta nu este o normă universală, în timp ce alţii cred că diferenţele culturale nu au nicio vină; pur şi simplu Gates a dat dovadă de lipsă de politeţe.

Cancelaria prezidenţială de la Seul nu a dorit să facă niciun comentariu pe acest subiect.

Bill Gates a sosit în data de 22 aprilie în Coreea de Sud într-o vizită de trei zile, însoţind compania TerraPower, care este implicată în dezvoltarea unei noi generaţii de reactoare nucleare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?