Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Filat în vizită de URGENȚĂ la Timofti

23 apr. 2013,, 13:00   Politică
5988 2
Foto: esp.md
Candidatul la funcția de premier, Vlad Filat, a venit la reședința de stat a președintelui țării, Nicolae Timofti. Filat nu a făcut declarații pentru presă și, deocamdată, nu se cunoaște subiectul discuției dintre cei doi, relatează NOI.md.

Pînă în prezent, nici șeful statului Nicolae Timofti, nici candidatul propus de el, Vlad Filat, nu au comentat decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțional decretul privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Astfel, solicitat de jurnaliști, șeful statului a evitat să facă declarații, specificînd că nu este „documentat”.

Președintele a dat asigurări că după ce se va documenta ”va face o declarație pentru presă”.

După mai bine de jumătate de oră la șeful statului, Vlad Filat a părăsit reşedinţa fără să facă declaraţii pentru jurnaliști.

Liderul PL, Mihai Ghimpu crede că șeful statului trebuie să numească astăzi un premier în exercițiu, în locul lui Vlad Filat.

“Trebuie să selecteze un ministru din Guvernul demis, care să nu fie cu telefonul în mînă sau cu mașină mișto” a spus Ghimpu, sugerînd că Vlad Filat dădea indicații prin telefon.

Menționăm că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul preşedintelui Nicolae Timofti din 10 aprilie 2013, privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

În același timp, PLDM consideră că decizia CC creează un precedent periculos pentru Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?