X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Facilități la eliberarea vizelor europene pentru mai multe categorii de persoane

23 apr. 2013,, 12:51   Societate
4607 0
Foto : noi.md
Parlamentul European a aprobat recent încheierea Acordului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova de modificare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Documentul prevede simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Printre acestea se numără jurnaliștii, șoferii care prestează servicii de transport internațional, studenții, tinerii participanți la seminare și evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reședință legală în UE și altele. De asemenea, deținătorii de pașapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiți de obligația de a obține vize pentru călătoriile de scurtă durată.

Acordul urmează a fi aprobat de Consiliul UE în perioada următoare. În vigoare va intra în decurs de pînă la 2 luni de la notificarea definitivă a UE privind finalizarea procedurilor necesare.

Amintim că Acordul privind facilitarea eliberării vizelor a fost semnat în iunie 2012 de către prim-ministrul Vlad Filat și comisarul european Cecilia Malmström.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?