X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

A fost lansată ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova-Japonia” ©

16 mar. 2017,, 16:20   Societate
1372 0

Astăzi a fost lansată și pusă în circulație a unsprezecea ștampilă cu obliterare specială, care marchează de această dată 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia.

Evenimentul a avut loc în incinta Ministerului de Afaceri Externe și Integrării Europene.

Printre persoanele prezente la lansare a fost Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii și directorul general adjunct al Î.S. ,,Poștei Moldovei”, Sergiu Batiușca.

În timpul evenimentului, oficialii au remarcat importanța menținerii relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia. Aceștia au apreciat ideea acestei ștampile, dar și evenimentul, care a fost organizat.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a susținut că relațiile de prietenie dintre statele noastre vor continua și în viitor. „Deși geografic țările noastre se află atât de departe una de alta, aceasta nu împiedică parteneriatul dintre națiunile noastre ca să devină din ce în ce mai puternic. Aș vrea să-mi exprim recunoștința pentru toți care au pregătit această ștampilă, dar și pentru marca poștală „Sakura”, unul dintre cele mai renumite simboluri ale Japoniei. Acest gest amabil va aduce o mică parte din Japonia în Moldova”.

De aceeași părere a fost și viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, care a remarcat că aceste relații diplomatice au adus doar aspecte pozitive pentru ambele state. „Anul 2017 este un an deosebit, fiind anul în care celebrăm aniversări diplomatice cu 77 de state ale lumii. Făcând o retrospectivă istorică, este important să remarc că Japonia a fost unul din primele state care a recunoscut independența țării noastre la 28 decembrie 1991. Constant cu un sentiment de mândrie că împreună am reușit să identificăm oportunități de dezvoltare. În acest context, apreciem eforturile depuse de ambele state, în vederea consolidării acestor relații”.

Prezent la eveniment, directorul general adjunct al Î.S. ,,Poșta Moldovei”, Sergiu Batiușca a menționat că în acest an Poșta Moldovei va lansa mai multe obiecte filatelice, care au scopul de a marca 25 de ani de relații diplomatice dintre Moldova și alte state.

La sfârșitul lansării, oficialii prezenți au aplicat ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Japonia” pe plicuri.

Menționăm că în luna ianuarie au fost tipărite două plicuri, care includ toate statele cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992. Astfel, de la începutul acestui an au fost lansate unsprezece ștampile cu obliterare specială cu ocazia aniversării unui sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova cu mai multe țări ale lumii.

Următoarea ștampilă care va fi lansată va marca relațiile diplomatice dintre Republica Moldova cu Austria și va avea loc pe 25 martie.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?