Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Primăria Chișinău vrea un automobil electric

22 apr. 2013,, 18:32   Societate
5456 2
Foto : noi.md
Autoritățile locale își propun să achiziționeze un automobil electric. Ideea aparține primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care, efectuînd recent o deplasare de serviciu prin Europa, a rămas încîntat de transportul ecologic.

Edilul a solicitat șefei Direcției relații externe, cooperare regională și integrare europeană, Gabriela Ciumac, să găsească surse financiare pentru a procura o mașină electrică.

”Dacă este posibil, de luat surse din proiectul de eficiență energetică, dacă nu, din dividendele care ”Apă-Canal Chișinău” trebuie să le plătească la Primărie. De exemplu, în Germania, la serviciul de salubrizare și întreținere a drumurilor am văzut mai multe automobile electrice de serviciu. La fel se practică în Spania și Suedia. Cred că s-ar merita să avem și la Chișinău. În așa mod vom promova transportul ecologic și o politică de mediu adecvată secolului XXI”, a spus Dorin Chirtoacă.

Automobilul electric se deplasează cu ajutorul curentului electric furnizat de acumulator. Costul unui automobil electric variază între 10 mii și 50 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?