X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Poliţia din Moldova şi Jandarmeria din Franţa au anihilat o grupare criminală

15 mar. 2017,, 13:15   Societate
2556 0

Poliţia din Moldova şi Jandarmeria din Franţa, în coordonare cu Europol şi autorităţile României, au anihilat o grupare criminală internaţională, ce se ocupa cu furtul de instrumente şi utilaje.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei RM, din grupul criminal fac parte cetăţeni ai Republicii Moldova, specializaţi în furturi prin efracţie din locuinţe, regiunea Alsace din Franţa. Până acum au fost elucidate 52 de furturi în departamentul Bas-Rhin.

Activitatea grupului a fost documentată timp de opt luni. Au fost efectuate simultan două percheziţii în Franţa şi 15 percheziţii în Republica Moldova. În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate peste 140 de utilaje şi materiale diverse provenite din infracţiunile săvârşite în Franţa. De asemenea, patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi.

Membrii grupului vindeau o parte din bunurile furate în regiunea Alsace, iar cealaltă parte ajungea în Republica Moldova, ulterior era vândută cu sprijinul complicilor.

Liderul grupului criminal, cu antecedente penale atât în Franţa cât şi în Moldova, este condamnat la opt ani de detenţie în Republica Moldova, fiind anunţat în căutare internaţională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?