X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Topul celor mai tineri miliardari – Forbes 2013

20 apr. 2013,, 00:58   Economie
14584 1

Foto: forbes.com
În 2013 se înregistrează un număr de 1.426 de miliardari în lume, însă doar 29 dintre aceştia au vîrste de pînă în 40 de ani, ceea ce face ca o combinaţie între tinereţe şi bani să fie cu mult mai atractivă.

Ei sînt un exemplu pentru ceilalţi care consideră că este nevoie de o viaţă întreagă pentru a-ţi atinge ţelul.







Avere: 13,4 miliarde de dolari

Mark este CEO la Facebook şi co-fondator. Este cu 8 zile mai mare ca vîrstă decît Moskovitz, dar şi cu un venit mult mai mare. În ultima perioadă acţiunile Facebook au cunoscut fluctuaţii importante la bursă, însă acest lucru nu-l descurajează pe Mark să meargă mai departe.




Avere: 1,5 miliarde de dolari

Albert von Thurn und Taxis este primul care a apărut în topul Forbes cu cei mai bogaţi oameni din lume la vîrsta de 8 ani, însă averea lui a moştenit-o, oficial, la 18 ani, în 2001. Burlacul este un pasionat al maşinilor de curse şi merge mereu la Campionate oficiale.





4. Scott Duncan, 30 de ani

Avere: 5,1 miliarde de dolari

Duncan este cel mai tînăr dintre cei patru copii care a moştenit o imensă avere de la familie, mai precis de la tatăl său antreprenorul american din domeniul petrolului şi al gazelor Dan Duncan, fondatorul companiei Enterprise Products Partners. Astăzi, compania deţine peste 80.000 de km de conducte folosite în industria petrochimică, gaze naturale, petrol, etc.


Avere: 2,2 miliarde de dolari

Saverin a fost unul dintre cei patru co-fondatori ai Facebook, şi era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Zuckerberg. A renunţat la cetăţenia americană în 2011, la cîteva zile distanţă înainte ca Facebook să se listeze la bursă. Eduardo deţine acţiuni la companie, şi nu se ştie cît anume, cert este că se presupune că ar fi dorit să scape de plata unor taxe către statul american. Acum locuieşte în Brazilia şi nu mai are legături cu Facebook.

6. Huiyan Yang, 31 de ani


Avere: 5,7 miliarde de dolari


Yang este fiica fondatorului Country Garden Holdings - dezvoltator imobiliar, şi cea mai bogată femeie din China. Ea este acum acţionar majoritar al firmei.


7.
Fahd Hariri, 32 de ani


Возраст: 32
Состояние: $1,35 млрд
Фахд Харири – младший сын убитого премьер-министра Ливана Рафика Харири. После гибели отца в 2005 году он унаследовал акции конгломерата Saudi Oger, который занимается строительством, телекоммуникациями и недвижимостью. В семейном холдинге Фахд управляет телевизионной сетью Future Television Network, осуществляющей свое вещание по всему Ближнему Востоку.
Avere: 1,35 miliarde de dolari

Hariri este cel mai tînăr dintre fiii Primului Ministru libanez Rafik Hariri. A studiat la Şcoala Specială de Arhitectură din Paris, pe care a finalizat-o în 2004. Şi acum este student la o altă şcoală, dar se ocupă şi cu afaceri din domeniul construcţiilor şi imobiliarelor..


Avere: 1,5 miliarde

Marie, alături de fraţii săi Emmanuel, 42 de ani, şi Jean-Michel, 45 de ani, au moştenit compania Lactalis, producătorul brînzei President, printre mullte alte specialităţi de brînzeturi, caşcaval, lapte, iaurt, etc..




9. Sean Parker, 33 de ani

Avere: 2 miliarde de dolari

Parker este co-fondatorul Napster şi co-fondatorul Airtime - un site de socializare video cu ajutorul căruia speră că va revoluţiona lumea virtuală. A fost primul preşedinte al Facebook, la vîsta de 24 de ani.





10. Ayman Hariri, 34 de ani

Avere: 1,35 miliarde de dolari

Ayman este unul dintre fiii Primului Ministru libanez Rafik Hariri şi fratele lui Fahd Hariri. Este implicat în afaceri cu cea mai mare companie de construcţii din Arabia Saudită - Saudi Oger.


11. Yvonne Bauer, 35 de ani

Avere: 2,4 miliarde de dolari

Bauer deţine 85% din imperiul de publishing al familiei. Yvone, director executiv al companiei, este a 5-a generaţie din familie care duce mai departe Bauer Media Group, fondată în 1875. Compania are 570 de publicaţii în 16 ţări. BMG are toate tipurile de publicaţii, de la programe TV, la reviste auto sau de gătit.





12.
Yoshikazu Tanaka, 36 de ani

Avere: 1,8 milioane de dolari

Yoshikazu Tanaka este fondatorul Gree, un serviciu pentru jocuri care a devenit cea mai mare reţea de socializare din Japonia, cu peste 29 de milioane de utilizatori. Gree a a cumpărat compania de jocuri pentru mobile OpenFeint, din SUA. Este şi partener Yahoo Japonia.


13. Maxim Nogotkov, 36 de ani

Avere: 1,3 miliarde de dolari

Maxim Nogotkov a început să vîndă programe pe calculator încă de cînd se afla pe băncile şcolii, iar mai tîrziu a început să vîndă telefoane fără fir. A renunţat la liceu pentru a avea mai mult timp pentru dezvoltarea afacerilor sale. A fondat retailer-ul de profil Svyaznoy, care a devenit al doilea cel mai mare de acest fel din Rusia. În 2010, el a înfiinţat Banca Svyaznoy. Maxim are şi un lanţ de magazine de bijuterii sub franciza daneză Pandora.


14.
Alejandro Santo Domingo Davila, 36 de ani

Avere: 11,7 miliarde de dolari

Fostul student la Harvard, Alejandro a preluat grupul tatălui său, Julio Mario Santo Domingo Pumarejo, cînd acesta a murit, în 2011. Tatăl său a schimbat acţiuni Bavaria pentru acţiuni la SABMiller. El mai deţine acţiuni în cea mai mare companie tv din Columbia, la producătorul de ambalaje Biofilm. Alejandro este director in cadrul Quadrant Capital Advisiors, din New York. Şi pentru ca tabloul să fie perfect, vă spunem miliardarul deţine şi o insulă privată în Caraibe.

15. Jack Dorsey, 36 de ani

Avere: 1,1 miliarde de dolari

Jack Dorsey este co-fondator al reţelei de micro-blogging Twitter, însă cei mai mulţi bani i-au venit de la firma Square. Se pricepe la afaceri, dar trebuie să ştiţi că are diplomă de maseur, şi un interes deosebit pentru eclectic - haine, muzică punk, etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?