X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Autoritățile propun un set de măsuri pentru asigurarea egalității de gen

9 mar. 2017,, 17:18   Societate
2897 1

Guvernul a aprobat astăzi Strategia pentru asigurarea egalităţii între femei şi bărbaţi, pentru anii 2017 -2021, precum şi Planul de acţiuni privind implementarea acesteia, notează Noi.md.

Scopul documentului constă în abilitarea femeilor și realizarea de facto a egalității de gen. Pentru aceasta, autoritățile vor urmări cinci obiective generale: fortificarea mecanismului instituţional de asigurare a egalităţii, combaterea stereotipurilor în societate, promovarea comunicării non-violente, promovarea egalității de gen în sectorul de securitate şi apărare, bugetarea în funcție de criteriul de gen.

Obiectivele trasate pe următorii cinci ani reflectă tendinţele globale şi realizarea angajamentelor asumate pe plan internaţional de către Republica Moldova, axate pe asigurarea respectării drepturilor omului, funcţionarea democraţiei şi creşterea economică bazată pe competitivitate.

Finanţarea acţiunilor prevăzute în Planul de acțiuni va fi efectuată din contul alocaţiilor prevăzute în bugetele autorităţilor publice implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?