Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Uniunea Europeană i-a propus Ucrainei cea mai proastă variantă

9 mar. 2017,, 23:00   Externe
4640 1

Vectorul de integrare europeană al Ucrainei nu coincide cu situația în cadrul UE, consideră Victor Medvedciuc.

„În fiecare lună tendințele centrifuge devin tot mai pronunțate și este clar că situația nu se va limita doar la Brexit, dezintegrarea Uniunii Europene este o chestiune de timp. În Slovacia a fost inițiată colectarea semnăturilor pentru desfășurarea referendumului în chestiunea Slovexit. Despre ieșirea din Uniunea Europeană se vorbește și în Ungaria. După ce Marea Britanie a decis să părăsească UE, Danemarca, Italia, Finlanda, Olanda, Cehia și Bulgaria au început să se gîndească la o „navigație liberă”. Chiar și în Germania și Franța - țări, considerate bastionul Uniunii Europene, aproximativ o treime din cetățeni optează pentru ieșirea din UE”, a explicat situația politicianul.

Medvedciuc consideră că lumea a primit cîteva semnale clare care denotă imposibilitatea existenței UE în forma sa actuală.

„Primul semnal: spicherii parlamentelor din cele patru țări-fondatoare ale UE au chemat să fie creată o Uniune Federalizată. Al doilea semnal a venit din partea Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker a prezentat cinci scenarii de ieșire a UE din criză. Diapazonul opțiunilor este unul larg: de la „să facem mult mai mult împreună” pînă la „nimic altceva decît o piață unică”. Aceasta din urmă, de fapt, înseamnînd suspendarea tuturor proceselor de integrare politică în UE. Deși Juncker a recunoscut că el a dorit să excludă această opțiune, o serie de guverne ale statelor membre ale Uniunii optează în mod exclusiv pentru integrarea economică”, a explicat liderul „Alegerii Ucrainene”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?