X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un suspect în atentatul de la maratonul din Boston a fost ucis

19 apr. 2013,, 11:50   Externe
4660 0
Foto: lenta.ru
Unul din cei doi suspecţi ai groaznicului atentat din timpul maratonului de la Boston a fost capturat de FBI.

Șeful poliției din Boston a confirmat moartea unuia dintre suspecți, în urma tirului poliției din campusul MIT, precum și căutarea celui de-al doilea, care purta șapcă albă. Cei doi erau suspecți în ancheta asupra atentatului de la maratonul din Boston, relatează AFP.

Focuri de armă şi explozii se auzeau vineri pe străzile situate la nord de Massachusetts Institute of Techology (MIT) din Boston (nord-estul SUA), în timpul operaţiunii de prindere a ucigaşului unui poliţist, împuşcat mortal joi seara în campusul acestei universităţi americane, au declarat martori citaţi de AFP.

O persoană ar putea să fi fost atinsă de glonţ în schimbul de focuri în care poliţiştii înarmaţi cu arme grele au participat la operaţiunea de căutare a trăgătorului, care l-a ucis pe poliţistul ce asigura paza la Massachusetts Institute of Techology (MIT) din Boston.

Joi, FBI a dat publicității fotografiile a doi suspecţi în atentatele din Boston şi a cerut publicului să nu difuzeze alte imagini. Biroul Federal de Investigații speră astfel să tempereze armata de detectivi amatori care încearcă să găsească vinovaţii, în special pe Internet. Urmărirea pe Internet s-a concentrat asupra unor persoane cu rucsacuri negre şi a condus la publicarea mai multor fotografii ale potenţialilor "suspecţi".

Printre imaginile difuzate, figurează şi cele publicate pe prima pagină de tabloidul New York Post, care prezintă două persoane suspectate ca avînd legătură cu atentatele dar care erau nevinovate.

Suspectul a fost prins vineri dimineaţă după o urmărire ca în filme pe străzile din Boston, FBI-ul şi poliţiştii fiind pe urmele şi celui de-al doilea suspect. Forţele speciale ale poliţiei au încercuit mare parte din Watertown în urmărirea celui de-al doilea suspect şi un al doilea poliţist a fost rănit în timpul operaţiunii, a adăugat Boston Globe. Focuri de armă şi explozii au fost auzite vineri dimineaţa pe străzile situate la nord de MIT, în timpul urmăririi celor care l-au ucis pe un poliţist în campusul prestigioasei universităţi americane.

Nicio legătură între această urmărire şi dublul atentat din Boston nu a fost stabilită încă.

Vineri dimineaţă, autorităţile nu au făcut nicio declaraţie care să facă o legătură între urmărirea din Watertown şi dublul atentat din Boston.

În urma atentatului de luni, din timpul maratonului de la Boston, trei persoane a murit şi aproape 200 au fost rănite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?