Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Crește numărul femeilor care apelează la Serviciul Telefonul de Încredere

9 mar. 2017,, 13:30   Societate
1891 0

Potrivit unui raport al organizației ”La Strada”, pe parcursul anului 2016, aproape 2000 de femei au apelat la Serviciul Telefonului de Încredere, notează NOI.md.

Din numărul total de sunete ce reflectă cazuri de violenţă în familie: 769 de apeluri au fost recepționate de la victime, de la membrii comunităţii – 260 apeluri, din partea grupurilor profesionale – 74 apeluri, iar 11 apeluri au parvenit de agresori familiali.

În anul 2016, numărul apelurilor recepţionate din mediul urban+Chişinău l-a depăşit pe cel din mediul rural. Astfel, din mediul urban au fost recepţionate 48 la suta din totalul apelurilor, dintre care 34 la sută revin municipiului Chişinău, iar 43 la suta - mediului rural.

De cele mai multe ori, femeile care apelează la Telefonul de Încredere sînt cele cu o vîrstă cuprinsă între 31 și 40 de ani. În majoritatea cazurilor este vorba de persoane căsătorite – 53 la sută, acestea fiind urmate de cele aflate în relaţii de concubinaj şi de persoanele divorţate, dar care continuă să locuiască împreună.

Deși, de regulă, serviciul este solicitat de femei totuși circa 16 la sută dintre apeluri vin și din partea bărbaților.

În ceea ce privește apelurile de la bărbați, aceștia apelează, de regulă, pentru a sesiza despre cazuri de violență în familie sau cînd este vorba de victime băieți.

Mai multe date din raportul ”La Strada” le puteți vedea aici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?