X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Ce au găsit polițiștii de frontieră în portiera mașinii unui român

9 mar. 2017,, 09:00   Societate
3159 0

Angajații Poliției de Frontieră au contracarat două tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență și a unei arme albe, notează NOI.md.

Ambele cazuri au fost înregistrate la data de 6 martie a.c.

În prima reținere, pentru valorificarea unei informații operative, ofițerii de investigații au inițiat un șir de măsuri de control în proximitatea punctului de trecere Briceni-Rosoșeni. Urmare, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport cu numere de înmatriculare de Florești. La volanul vehiculului se afla un cetățean al R. Moldova, în vîrstă de 47 de ani. În cadrul verificării mașinii, s-a depistat marfă de larg consum, în cantități comerciale, pentru care șoferul nu a putut prezenta actele de proveniență, dar și declarația vamală.
Bunurile, ce ating o valoare de circa 50 mii de lei, au fost ridicate și depozitate la Sectorul Poliției de Frontieră Briceni, pînă la elucidarea circumstanțelor faptei ilegale.

Un cuțit cu husă, obiect interzis pentru traversarea frontierei, a fost depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați. La intrarea în țară s-a prezentat un cetățean român, la volanul unui automobil, înmatriculat în România. În timpul procedurii de control și identificare a persoanei participante la traficul transfrontalier, inspectorii de frontieră au observat în portiera mașinii un cuțit, pe care bărbatul nu l-a declarat. În rezultatul cercetărilor amănunțite s-a stabilit că obiectul este interzis pentru trecerea frontierei de stat, fiind calificat ca armă albă.

Materialul acumulat pe cazul dat și obiectul interzis au fost transmise, conform competențelor, Inspectoratului de Poliție Cahul, în vederea continuării cercetărilor și atragerii la răspundere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?