Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

A fost desemnat candidatul la funcția de președinte al Judecătoriei Chișinău

7 mar. 2017,, 11:05   Societate
3236 0

Consiliul Superior al Magistraturii l-a desemnat pe magistratul Radu Țurcanu în funcția de președinte al Judecătoriei Chișinău.

Asta după ce, la primul concurs, acesta nu a obținut numărul necesar de voturi. Și de această dată, Radu Țurcanu a fost singurul pretendent la funcția de președinte. Candidatura acestuia urmează să fie propusă șefului statului Igor Dodon pentru numirea în funcție.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii CSM au examinat singura candidatură pentru funcția de președinte al instanței din Chișinău, care a fost creată la 1 ianuarie. Candidatul Radu Țurcanu a fost apreciat cu calificativul ”foarte bine” de către Colegiul de evaluare. Acesta a declarat că nu are sancțiuni disciplinare, iar în activitatea sa nu a fost influențat pentru luarea unor decizii și s-a condus doar de lege.

Radu Țurcan este judecător din 2007, a fost vicepeședinte al Judecătoriei Botanica, iar în prezent îndeplinește atribuțiile judecătorului de instrucție, în cadrul aceleiași instanțe. Întrebat despre programul integrat de gestionare a dosarelor, judecătorul a spus: ”Urmează să discutăm despre PIGD, întrucât există o problemă cu softul. Vom discuta cu partenerii, inclusiv cu Ministerul Justiției și CSM”. La fel, Radu Țurcanu a declarat că pentru a face față volumului mare de lucru de la Judecătoria Chișinău este nevoie de suplinirea funcțiilor de judecător, delegarea jduecătorilor de instrucție, specializarea magistraților.

Amintim că, primul concurs de desemnarea a președintelui Judecătoriei Chișinău a avut loc la sfârșitul anului trecut. Și atunci, Radu Țurcanu a fost singurul pretendent la această funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?