X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Computerul l-a determinat pe căsătoritul Trump aproape celibatar

7 mar. 2017,, 23:00   Externe
2074 0

Programul care prezice starea familială a persoanei a determinat că președintele SUA, Donald Trump, este celibatar în proporție de 86 la sută.

Sistemul a ajuns la această concluzie după ce a analizat înregistrările lui de pe Twitter, scrie The Independent.

Pentru determinarea statutului civil, programul ia în calcul lungimea de tweet-uri, tipurile de fotografii publicate, precum și localizarea geografică.

Algoritmul a fost elaborat de cercetătorii de la Universitatea Națională de Cercetare a Tehnologiilor Informaționale, Mecanică și Optică din St. Petersburg (ITMO) și Universitatea Națională din Singapore. Ei au învățat computerul să analizeze datele din Twitter, Instagram și Foursquare.

În calitate de experiment, specialiștii au analizat paginile lui Trump și Barack Obama în rețelele de socializare. Inteligența artificială a depistat din start că Obama este căsătorit, însă, nu a putut să spună același lucru despre Trump.

Profesorul catedrei tehnologii computerizate din cadrul ITMO, Andrei Filcenkov, a explicat că, cel mai probabil, computerul l-a identificat pe Trump drept celibatar pentru că asistenții lui, deseori, reînnoiesc înscrisurile pe paginile lui, de asemenea, postează noaptea tîrziu.

Trump a fost acuzat nu doar o singură dată ca manifestă o atitudine neglijentă în public față de soția sa Melania. Din cînd în cînd, utilizatorii rețelelor de socializare o compătimesc pe prima doamnă, care, periodic, este surprinsă cu privirea foarte tristă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?