X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Popov spune că prognoza făcută de el s-a adeverit

6 mar. 2017,, 14:35   Politică
6201 3

Analistul politic Andrei Popov, fost membru al PD, susține că presupunerile sale cu privire la intenția democraților de a modifica sistemul electoral s-au adeverit, notează NOI.md.

Andrei Popov afirmă că a vorbit despre planurile democraților de a introduce votul uninominal, dar și despre rezistența pe care o va opune președintele Igor Dodon, încă la începutul lunii februarie curent. În opinia lui, o cale de compromis între președinție și guvernare ar putea fi sistemul electoral mixt.

„Pe 8 februarie discutam la «Politica» cu Igor Boțan, Igor Volnițchi, Cornel Ciurea și Victor Ciobanu despre posibilele avantaje și riscuri ale sistemul electoral mixt. La sfîrșitul emisiunii am rugat invitații să facă un pronostic. Ca moderator, am făcut și eu următoarea previziune: «La începutul sesiunii parlamentare Partidul Democrat va propune (tactic) o variantă ambițioasă de modificare a sistemului electoral – trecerea la sistemul uninominal. Igor Dodon se va opune și, în urma negocierilor, se va ajunge la un «compromis» - sistem electoral mixt»”, a comentat fostul democrat.

Menționăm că astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că guvernarea va înainta o inițiativă de modificare a sistemului electoral, astfel încît alegătorii să-și poată desemna reprezentanții în Parlament în mod direct, prin vot uninominal, și nu pe liste de partid, cum este în prezent. Plahotniuc a argumentat că astfel cetățeanul va exercita un control mai mare asupra Legislativului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?