Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Profesor condamnat pentru violență față de un elev

6 mar. 2017,, 12:30   Societate
2142 0

Un profesor din Telenești a fost condamnat la închisoare pentru tratament inuman față de un elev în timpul lecției de educație fizică, transmite NOI.md.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămîna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă acesta lovindu-se cu capul de calorifer. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, în urma leziunilor primite elevul s-a ales cu comoţie cerebrală.

În luna noiembrie 2016 inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complementară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi i-a stabilit inculpatului o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de 2 ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de 15 662 de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?