X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Interlopul Proca vrea înjumătățirea pedepsei

3 mar. 2017,, 14:08   Societate
2445 0

Interlopul moldovean Vitalie Proca le-a cerut vineri judecătorilor de la ÎCCJ din România înjumătățirea pedepsei primite în dosarul în care a fost acuzat că a încercat să omoare în 2012 un tînăr în cartierul Vitan din București, pe care l-a confundat cu liderul lumii interlope din Piatra Neamț Ioan Mironescu.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au luat în discuție vineri recursul în casație formulat de Vitalie Proca împotriva deciziei date de judecătorii Curții de Apel București prin care a fost condamnat la 21 de ani și opt luni pentru tentativă de omor calificat și deosebit de grav și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În acest context, avocatul lui Vitalie Proca a susținut în fața judecătorilor că pedeapsa primită de clientul său este mult prea mare pentru infracțiunea de care este acuzat, mai ales că acesta ar fi făcut un denunț complet în legătură cu fapta pe care a comis-o, cerînd casarea deciziei și rejudecarea apelului.

De asemenea, avocatul a precizat că fapta de omor săvîrșită anterior în Republica Moldova a fost făcută pe cînd era minor și trebuia reținută ca circumstanță agravantă, adăugînd că pedeapsa de 12 ani de închisoare pronunțată de Tribunalul București era cea corectă.

Vitalie Proca a susținut în fața magistraților că sînt oameni condamnați pentru omor la pedepse mai mici, iar el pentru tentativă a primit 21 de ani.

"Bănuiesc că sînt condamnat la moarte. Iau 40 de pastile zilnic și cîteva kilograme de substanțe intravenoase care nu își fac efectul. (...) Pînă la urmă am greșit și îmi pare rău și sînt conștient că — avînd în vedere mandatul pe care l-am luat — nu mă mai întorc acasă. Cînd am intrat în închisoare, la acel moment, m-am întîlnit cu oameni care pentru omor au 14, 15, 16 ani, iar eu pentru tentativă am 21 de ani. (...) Eu am făcut niște greșeli mari, sper că a venit timpul de a mă corecta", a spus Vitalie Proca.

Instanța a rămas în pronunțare și urmează să decidă dacă admit sau resping recursul în casație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?