Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ghimpu cere de la Filat demiterea a doi miniștri

17 apr. 2013,, 15:17   Politică
5607 2
Foto: inprofunzime.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a expediat un demers prim-ministrului în exercițiu Vlad Filat, prin care solicită demisia miniștrilor liberali. Este vorba de ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, relatează NOI.md.

Despre demers, Vlad Filat a fost anunțat în cadrul ședinței de guvern de către viceprim-ministrul în exercițiu Mihai Moldovan.

Ca răspuns, prim-ministrul în exercițiu a spus că nu va semna documentul. “O să fie în mare așteptare acest demers. Cel mai probabil, o să fac alte doua demersuri, dar mai tîrziu”, a replicat Filat.

În același timp, ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, susține că este ministru în exercițiu și nu e timpul oportun pentru a discuta despre o eventuală demisie din funcție.

“Sîntem miniștri în exercițiu. Nu are rost să vorbim despre demisie. Vom vedea ce se va întîmpla, dacă ne vom regăsi în noul guvern”, a spus Șalaru.

La rîndul său, Vitalie Marinuța a spus că nu vede sens în depunerea demisiei, din moment ce guvernul a fost demis o dată. “Mai departe depinde de Filat și de Timofti, dacă vor semna demersul. Atîta timp cît nu este decizia lor, eu voi îndeplini activitățile necesare în cadrul guvernului”, a spus Marinuța.

Gheorghe Șalaru și Vitalie Marinuța au pierdut susținerea politică a Partidului Liberal după ce au creat împreună cu alți deputați Consiliul de Reformare al PL. Consiliul pledează pentru numirea unui alt președinte de partid.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?