X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ginerele lui Osama bin Laden, ucis într-un atac cu drone (VIDEO)

2 mar. 2017,, 13:30   Externe
2056 0

Abu al Khayr al-Masri, numărul doi în ierarhia reţelei teroriste Al-Qaida, după liderul Ayman al-Zawahiri, a fost ucis într-un atac cu drone la Idlib, în nord-vestul Siriei, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de informații americane, informează Reuters.

Al-Masri a fost ucis duminică într-un raid ce a vizat mașina lui, lîngă satul al-Mastoumeh din Idlib. Teroristul în vîrstă de 59 de ani, pe numele real Abdullah Muhammed Rajab Abdulrahman, era adjunctul liderului grupării teroriste, și era căsători cu una dintre fiicele lui Osama bin Laden.

Ginerele lui Osama bin Laden a fost ucis într-un atac cu drone în Siria El era numărul doi

Oficialul american a precizat că al-Masri s-ar fi aflat în Siria pentru a ajuta la organizarea grupării Jabhat Fateh al-Sham, anterior cunoscută sub numele de Frontul Nusra.

Teroristul a fost ţinut în arest la domiciliu în Iran pînă în anul 2015, cînd a fost eliberat ca urmare a unui schimb cu un diplomat iranian luat ostatic de al-Qaida în Yemen, din 2013.

Un alt oficial american a declarat că există indicii că al-Masri ar fi fost unul dintre arhitecţii atacurilor teroriste care au vizat ambasadele Statelor Unite din Kenya şi Tanzania, în anul 1998.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?