X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Fraudă de aproape 300 de mii de lei la vămuirea autoturismelor

2 mar. 2017,, 12:15   Societate
8707 6

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 300 de mii de lei din cauza unor fraude depistate de Serviciul Vamal la vămuirea autoturismelor cu reducerea de 70%, notează NOI.md.

Potrivit unui comunicat de presă, ilegalitățile au fost relevate în cadrul controlului de specialitate după ce s-a constatat că la trei autoturisme de lux, care au fost introduse în perioada lunilor decembrie 2016 – februarie 2017, li s-au acordat scutiri la vămuire.

Schema consta în utilizarea pentru toate cele trei autoturisme a unuia și aceluiași set de plăcuțe cu numere de înmatriculare a unei unități de transport introduse pînă la data de 1 noiembrie 2016 și, respectiv, prezentarea aceluiași certificat care atestă achitarea vinietei (condiție obligatorie pentru acordarea reducerii de 70 % din cota accizei).

Cazul este cercetat de organul de urmărire penală al Serviciului Vamal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de contrabandă, elementele constitutive ale căreia includ folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală, ori prin nedeclarare sau declarare neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei.

Totodată, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea investigațiilor de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii ilegalităților menționate și tragerii la răspundere a persoanelor care le-au comis.

Serviciul Vamal atenționează toți potențialii subiecți ai legii prenotate despre susceptibilitatea de a fi trași la răspundere penală pentru comiterea fraudelor vamale care prejudiciază bugetul de stat, precum și despre riscul indisponibilizării în vederea confiscării autoturismelor implicate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?