Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4046

Comandoul de combatanți al Platformei „DA” planifică violențe (VIDEO)

27 feb. 2017,, 12:49   Societate
8519 2

La 2 martie comandoul de combatanți al Platformei „DA” intenționează să organizeze violențe, scrie portalul Today.md, citat de NOI.md.

Redacția portalului de știri susține că a intrat în posesia unei înregistrări audio, transmise de către unul dintre combatanții apropiați Platformei „DA” și liderului PLDM, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție și implicare în schema furtului de la BEM, Vlad Filat. Astfel, în înregistrare, făcută pe 23 februarie, se aude cum un grup de persoane adunate să serbeze Ziua Apărătorului Patriei discută despre planul de destabilizare a comemorării eroilor căzuți în Războiul de pe Nistru, eveniment ce urmează să aibă loc la 2 martie 2017.

Potrivit informațiilor obținute de portal, pe 23 februarie 2017, în jurul orei 18.00, în restaurantul „Crisandix”, de pe strada Grigore Vieru 28 din Bubuieci, mun. Chișinău, a avut loc o întîlnire, la care a participat un grup de veterani ai războiului de pe Nistru.

Cel care a organizat întîlnirea camarazilor de arme chiar de Ziua Apărătorului Patriei este Constantin Covrig, cunoscut ca ”om al lui Vlad Filat” (era responsabil de activitatea Caravita SRL în zona de Nord a Republicii Moldova). În cadrul întîlnirii combatanții, adepți ai Platformei „DA”, au planificat acțiuni diversioniste pe care urmează să le întreprindă la 2 martie 2017, pentru a împiedica buna desfășurare a comemorării eroilor care și-au dat viața pentru Independența și Integritatea Republicii Moldova.

Astfel, din discuțiile celor prezenți reiese că la 2 martie aceștia urmează să provoace violențe în timpul manifestațiilor organizate de autorități, iar începutul acestor violențe va fi marcat de fluierarea oficialilor care vor încerca să țină discursuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?