Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cine este Dmitri Ribolovlev, miliardarul rus care a cumparat insula familiei Onassis, Skorpios

15 apr. 2013,, 14:57   Externe
4112 0
Foto : korrespondent.net
Paradisul care i-a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis este acum proprietatea unui rus. Fie pentru ca nu se simte legata de Grecia, fie din cauza crizei, mostenitoarea magnatului a vandut insula preferata a bunicului cu peste 100 mil. dolari.

Un bogatas rus a platit pretul si a devenit stapanul insulei Skorpios, aflata pe coasta de vest a Greciei.

Iar Athina, nepoata lui Onassis si cea mai tanara miliardara din lume, a acceptat sa o vanda, pentru ca n-a mai pus piciorul in Grecia de ani buni. Multi localnici nu privesc insa cu ochi buni tranzactia.

"Athina, nepoata lui Aristotel, n-a vizitat niciodata insula, desi aici sînt ingropati mama, bunicul si unchiul ei. Asta ne-a facut sa credem ca ea vrea sa rupa orice legatura cu Grecia", a declarat Alexis Mantheakis, fost reprezentant al familiei Onassis.

"Noi aici incercam sa tinem viu mitul lui Aristotel Onassis si umanitatea sa. El era unul de-al nostru, un om caruia ii placea sa stea cu pescarii pe insula. Speram ca si noii proprietari sa iubeasca pacea de pe aceasta insula", a spus Efstathios Zavitsanos, primarul Leukada.

Magnatul rus in varsta de 46 de ani are o avere estimata la peste 10 miliarde de dolari, detine 10% din Bank of Cyprus si e patronul clubului de fotbal AS Monaco. De-a lungul timpului, el a mai achizitionat luxoasa resedinta a lui Donald Trump din Florida, casa din Hawaii a actorului Will Smith, dar si cel mai scump apartament din New York, pentru care a platit 88 de milioane de dolari.

Dmitri Ribolovlev e celebru si pentru cel mai scump divort din istorie, in 2010 el platindu-i fostei sale sotii nu mai putin de 5 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?