X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

CNA: Milioane de lei au fost obținuți din accidente rutiere fictive

15 apr. 2013,, 12:35   Societate
4375 0
Foto : presalocala.com
Centrul Național Anticorupție a reținut o grupare criminală care ar fi pus la cale o schemă frauduloasă de dobîndire a mijloacelor financiare din Sistemul Internaţional de Asigurări „Cartea Verde”.

Potrivit CNA, din grupare fac parte un manager al unei companii de asigurări autohtone şi un reprezentant al Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule. Unul dintre ei este şi organizatorul reţelei. Cei doi au fost reținuți de ofițerii CNA, iar săptămîna trecuta, instanţa a eliberat mandat de arestare pe numele lor.

Din informațiile oferite de CNA, cei doi acționau prin intermediul unor intermediari, între ei și un angajat al poliţiei rutiere. Persoanele interpuse sînt cercetate în stare de libertate și au statut de bănuiți.
Schema consta în fabricarea unor dosare fictive de accidente rutiere pe teritoriul Republicii Moldova între automobile de lux autohtone şi automobile cu numere de înmatriculare străine, preponderent din Bulgaria, România și Elveţia.

Astfel, persoanele care deţineau Cartea Verde pe maşinile cu numerele de înmatriculare din ţara de origine (Bulgaria, România sau Elveţia) se adresau companiilor de asigurare moldoveneşti pentru încasarea costurilor totale a automobilelor avariate, mărimea onorariilor variind între 20 000 şi 40 000 de euro. Prejudiciul total cauzat se estimează la milioane de lei, iar schema identificată a funcţionat din 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?