Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filip spune ce l-a determinat să participe la discuția cu Dodon și Candu

21 feb. 2017,, 14:00   Politică
5985 15

Premierul Pavel Filip salută discuțiile purtate astăzi în format trilateral, cu participarea președintelui și spicherului, comunică NOI.md.

Potrivit lui, această întrevedere a fost necesară pentru a transmite un semnal societății că instituțiile statului funcționează și că nu va fi admis niciun blocaj din cauza divergențelor de ordin politic dintre guvernare și președinte.

„Tot mai des sînt îngrijorări din partea partenerilor externi și potențialilor investitori referitoare la unele declarații ale președintelui și la crearea unei percepții că în Moldova instituțiile au o colaborare mai inertă sau chiar că există un blocaj instituțional, și e pe bună dreptate. Dincolo de politică trebuie să găsim soluții ca opiniile diferite pe care le avem să nu încetinească activitatea între instituții. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am venit la această întrevedere”, a spus Filip.

Una dintre problemele pe marginea cărora nu a putut ajunge la un consens cu șeful statului, spune premierul, ține de numirea miniștrilor și ambasadorilor. Cu toate acestea, Filip s-a arătat încrezător că pot fi găsite soluții.

„Nu pot spune că am ajuns la concluzii și că am luat decizii astăzi, dar este important însuși faptul că am trecut de la politică la examinarea unor subiecte tehnice. Trebuie să reprezentăm instituțiile statului nu prin prisma partidelor care ne-au adus în aceste funcții, dar prin cea a responsabilităților pe care le avem”, a conchis Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?