X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De cine trebuie să fie controlați politicienii, în viziunea lui Plahotniuc

19 feb. 2017,, 09:15   Politică
9661 19

Actuala clasă politică trebuie reformată, astfel încât politicienii să fie controlați direct de cetățeni, iar partidele să lucreze pentru oameni, nu pentru grupuri de interese din afara ţării care îşi doresc să controleze Moldova.


Declarația aparține președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a acordat un interviu pentru publicația Almanahul Politic, semnată de Igor Volnițchi.

Liderul democrat susține că legătura politicului cu oamenii a fost adeseori aproape zero, ceea ce este foarte grav. Politica s-a rezumat în mare parte la show-uri, teme false de luptă, orgolii, frustrări şi alte elemente de acest fel. Reformarea modului în care se face politica e vitală, fără asta nu vom reuşi niciodată să modernizăm statul, crede Vlad Plahotniuc.

Politicianul regretă că această reformă a fost amânată din cauza alegerilor prezidențiale. Potrivit lui Plahotniuc, anul 2016 a fost dominat tensiuni politice şi populism. Totuși, partea bună este că anul trecut a fost primul an stabil după o perioadă lungă de crize politice.

Președintele PDM, declară că anul 2017 trebuie să fie anul în care oamenii vor începe să simtă beneficii concrete din partea guvernării. Liderul democrat își propune împreuna cu echipa din PDM, să facă schimbări importante în politică, să modernizeze partidul şi să-l apropie mai mult de cetăţeni.

Potrivit președinteui PDM, anu 2016 ne-a învăţat nişte lecţii politice foarte importante. Iar dacă vom şti să ni le asumăm, vom avea doar de câştigat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?