X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4009

Expoziția care arată 1 mlrd de dolari în volum, a ajuns și în presa britanică

18 feb. 2017,, 15:45   Societate
2046 0

Furtul miliardului din nou a devenit subiect de știri în presa internațională.

De data aceasta, jurnaliștii de la BBC au scris despre expoziția lui Ștefan Eșanu, care a expus în holul bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu din capitală, un miliard de dolari, pentru a prezenta oamenilor, cum ar arăta această sumă, în realitate.

Zece pachete mari cu bancnote de 100 de dolari sînt expuse în Biblioteca Hasdeu din Chişinău. Fiecare pachet cîntărește circa 500 de kilograme.

Opera artistului Ştefan Eşanu simbolizează miliardul de dolari dispărut din trei bănci în anul 2014.


„Oamenii nu au idee ce înseamnă un miliard de dolari. Este cum ai spune „cosmos” însă oamenii nu-și pot imagina ce înseamnă acest cuvînt de fapt”, a spus artistul.


„Jaful secolului” sau cum i se mai spune „furtul miliardului”, a făcut Repoublica moldova subiect de știri în presa internațională. despre fraudă s-a aflat în 2014, după ce trei bănci comerciale, banca de Economii, Banca Socială și Unibank, controlate de controversatul om de afaceri Ilan Shor, au anunțat că au probleme financiare mari.

Fostul prim-ministru Vlad Filat, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru abuz de putere, deși acesta neagă orice implicare în acest caz și spune că acuzațiile au fost motivate politic. Zeci de alți oficiali, inclusiv directori de bănci, sînt încă în curs de investigare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?